Profil
  Behandlingsformer
    Kranio-Sakral Terapi (KST)
    KST børn
    Tensegrity
    ALT -Ansigtsløftningsteknik
    Rosenberg Teknik®
    Fysiurgisk Massage
    Sportsskader
  Patienthistorier
  Links & Artikler
  Priser
  Kontakt
  Behandlingsformer

Kranio-Sakral Terapi (KST)

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid terapiform. Metoden består i at lægge et let tryk på specielle steder på hovedet, nakken og korsbenet. Da alle vores nerver udspringer omkring kraniet og rygsøjlen, kan terapiformen have en positiv virkning i form af at frigøre spændinger.

KST ruster en bedre til at tackle hverdagen og kan have en god effekt på følgende tilstande:

Stress, kroppens balance, koncentration, indlæringsevne, migræne, hovedpine, tænderskæren, spændte kæber, afspænding af kroppens muskler, astma, hormonsystemet, mave-tarmsystemet og søvnløshed blot for at nævne nogle få symptomer, samt igangsætning af inaktive muskler f.eks. de små nakkemuskler, der let fikseres i forbindelse med piskesmæld.

Eksempler på stressrelaterede symptomer:
Generelt spændte muskler, især ømme nakke- og skuldermuskler, søvnløshed, sammenbidte kæber, skæren tænder, hovedpine, hjertebanken, maveproblemer, dårlig fordøjelse, forstoppelse/diarré, irritabilitet, håbløshed, mange bekymringer, stigning i drikke- og rygevaner, ubestemt angst.

Ligesom massageterapien, kan Kranio-Sakral Terapi også modtages uden at man har nogle symptomer. Men blot for generel velvære og omsorg for sig selv. Derved kan terapien få en forebyggende virkning.

Forløbet

Klienten ligger på en briks fuldt påklædt, hvor man oplever en dyb form for afspænding - en slags søvntilstand - dog er man fuldt bevidst om omgivelserne. Efter behandlingen tilbydes klienten vand. Hvis det er nødvendigt kommer jeg med forslag til videre behandling. Jeg foreslår som regel cirka 3 behandlinger, hvorefter jeg laver en evaluering. Behandling og samtale varer cirka 1 time.

til toppen

Børn og KST

Kranio-Sakral Terapi er en meget børnevenlig terapiform. Barnet modtager behandlingen fuldt påklædt og behandlingen gør ikke ondt. Fødselsprocessen kan påføre spædbarnet mange forskellige, indtryk, tryk og pres, som senere kan give anledning til kolik, stress og andre spændinger i kroppen, blot for at nævne nogle få symptomer. Brug af sug kan også skabe diverse forskubninger af kraniestrukturen. Det skal dog i tilgift bemærkes, at kraniestrukturen i mange tilfælde retter sig selv, da spædbarnets kranie udelukkende består af brusk og hinder, der er meget elastiske.

I løbet af barnets opvækst kommer det i de fleste tilfælde ud for mange slag og stød på kroppen og kraniet. Derfor kan det være hensigtsmæssigt, at børn får Kranio-Sakral terapi under opvæksten, for at undgå dysfunktion i kroppen på et senere tidspunkt. Jeg har gode erfaringer med behandling af børn med læsevanskeligheder, koncentrationsbesvær, talebesvær, sengevædning, astma - astmatisk bronkitis, mavetarm problemer og øreproblemer igen blot for at nævne nogle få symptomer. Ligeledes god erfaring med behandling af autister.

Forløbet - børn under 7 år

Børn under 7 år kan behandles hvor de sidder hos moderen eller babyen ammes under behandlingen. Den foregår altid på barnets præmisser. Sessionen med at spædbarn varer ca. en halv time, hvori der også indgår samtale med forældrene, da der kun arbejdes kort tid med spædbørn. Barnet skal gerne drikke vand efter behandlingen. Der foreslås cirka 3 behandlinger, hvorefter en evaluering foretages.

Børn fra 7 års alderen behandles som voksne. Dog varer behandlingen kun cirka 30 minimum inklusiv samtale.

til toppen

Tensegrity

Tensegrity betyder "en elastisk enhed der giver efter" og har fokus på muskler og sener samt bindevævet i kroppen. Når man falder eller slår sig, forplanter stødet sig gennem kroppen som en bølge, der ender med at forlade kropen igen, hvis altså den energi, som stødet udgør, frit kan løbe igennem. Hvis ikke så sætter energibølgen sig fast, og resulterer i spændinger, smerte eller skævhed. Tensegrity er en metode, der kan genetablere det frie flow og åbner dermed for energien i kroppen.

Tensegrity er godt som en traumaløsende teknik i tilfælde af, at vi bliver udsat for et trauma fra et fald, et slag et følelsesmæssigt chock eller en alt for hurtig bevægelse i kroppen. Piskesmæld er et typisk eksempel på en hurtig bevægelse, der bliver siddende i kroppen. Men mindre bevægelser kan også sætte sig som stivhed i kroppen - hvis man har en skæv holdning, foretager gentagne bevægelser der resulterer i spændinger, sidder i en uhensigtsmæssig stilling ved skrivebordet o.s.v. Som ung lægger man ikke mærke til disse opsamlede spændinger, men senere kommer stivheden og smerterne; måske bliver man lidt krumbøjet, halter lidt eller får vejrtrækningsbesvær - alt sammen noget der kan frigøres og løsnes op med tensegrity.

Som nævnt kan man behandle udelukkende med tensegrity, men behandlingsformen kan også kombineres ind i de kranio-sakrale teknikker, hvorfor tensegrity behandler samme symptomer som kranio-sakral terapi. Skal man nævne et specielt symptom er gigt værd at nævne, da man kan gå ind at arbejde på de enkelte led f.eks. både fingre, hofte og knæ og gøre dem mere elastiske.

Se eventuelt også beskrivelsen af tensegrity på www.kranio-sakral-terapi.dk

Forløbet

Klienten ligger som regel fuldt påklædt. Som den første del af behandlingen starter terapeuten med at mærke, hvor kroppen er blød og medgørlig, og hvor den er stiv og uelastisk og gør modstand. Så starter behandlingen med at påvirke de steder, der er blokeret og det sker med små, næsten umærkelige tryk, vrid og træk.

til toppen

ALT –Ansigtsløftningsteknik

ALT er en blid bindevævsmassage, der afspænder ansigt, hovedbund, hals, nakke og skuldre. Den giver en følelses af velbehag i ansigt og hele kroppen. Huden kan blive mere levende og elastisk og få en sundere udstråling. Der arbejdes i dybden på ca. 100 forskellige muskler. Ansigtet er sjælens spejl og afspejler, hvad vi går igennem i livet. Der er især 3 kvaliteter, som man bemærker, når man betragter et ansigt: afslappethed, symmetri, og liv. Det er med til at give respons, når man henvender sig til andre. Er ansigtet i en frossen tilstand, giver det ingen respons i kommunikationen med andre mennesker. Det er for eksempel, det der sker ved et kirugisk indgreb. Rynker fjernes, men ansigtet stivner yderligere. Umiddelbart ser det pænt ud, men det er mange gange et ansigt uden liv, da alle de fine og små bevægelser fjernes. Ved ALT behandlingen er det ansigtets egne ressourcer, der er med til at give afslappethed, symmetri og liv i ansigtet.

Behandlingen kan afhjælpe spændingshovedpine, migræne, lammelser og smertetilstande forårsaget af kæbe -og bidproblemer.

Forløbet

ALT består af ca. 6 behandlinger i et forløb over 3-6 måneder. Der arbejdes på et bestemt område hver gang. Behandlingsforløbet kan gentages efter behov (man går jo også mange gange regelmæssigt til frisør), men man kan også vælge en behandling ud og gentage denne, hvis der er et område, der bliver specielt anspændt.

til toppen

Rosenberg Teknik® - Bindevævsmassage

Rosenberg Teknik® - Bindevævsmassage er en blid, behagelig og specifik behandlingsmetode, der er effektiv til at rette kroppen op. Den kan give en bedre kropsholdning, mere graciøse bevægelser, øge kroppens flexibiliet, forbedre vejrtrækning og give en dejlig fornemmelse af velbehag.

Kroppens bindevæv udgør mere en 50% af kroppens vægt og indeholder en ikke ubetydelig del af nervetråde. Når man arbejder på bindevævet, arbejder man således også på muskulaturen samt nervesystemet. Rosenberg Teknikken arbejder meget i dybden og behandlingsformen har derved en mere dybdegående effekt samt en længerevarende virkning.

Teknikken avendes på forskellige steder på kroppen, hvor man går ind og bearbejder kroppens triggerpunkter, akupunkturpunkter, meridianer, og ’’akupunkturstriber’’. Den bygger på den sidste nye forskning i vestlig biokemi, biofysik og mikroanatomi, kombineret med en unik model af bindevævsopbygning i det 5000 år gamle kinesiske akupunktursystem.
Rosenberg Teknik® kan afhjælpe mange gener i forbindelse med arvæv f.eks efter en operation.

Forløbet

Klienten udfører nogle enkle funktionstest. Klienten ligger på en briks iført trusser/underbukser og der afdækkes kun den del af kroppen, der behandles. Efter behandlingen tilbydes vand, da kroppens affaldsstoffer skal skyldes ud. Hvis det er nødvendigt kommer jeg med forslag til videre behandling. Jeg foreslår som regel cirka 3 behandlinger, hvorefter jeg laver en evaluering.

til toppen

Fysiurgisk Massage

Massageskolen på Nørrebro, hvor jeg er uddannet, tager sit udgangspunkt i den fysiurgiske massages principper. Det betyder at man arbejder med bevægeapparatet med blide, langsomme og harmoniske bevægelser. Formålet er at bringe krop og sjæl i ro samtidig med at fysiske- og psykiske spændinger frigøres. Massagebehandling skal for at virke spændingsløsnende - være så smertefri som muligt, da den ellers vil virke stik modsat. Hvis det smerter, spænder man mere op. Lidt ømhed under- og efter behandlingen kan ikke altid undgås, men målet er at mindske smerter. En stor del af de terapeutiske teknikker sigter mod at strække- og blødgøre stift og krympet væv, da det er disse spændinger, der giver smerter. Derfor virker massage-terapi smertelindrende på længere sigt.

Massage kan have gavnlige virkninger på:

Stress, muskelsmerter/muskelstivhedsfornemmelser, hovedpine, kredsløbet, udskillelse af kroppens affalds-stoffer, immunforsvaret, nervesystemet, energi, bevægelighed i muskler og led, stressrelaterede fordøjelses- og søvnproblemer.

Massage kan modvirke både fysisk og psykisk spænding, idet nervesystemet overgår til en behagelig hviletilstand under behandlingen. I denne tilstand falder muskelspændingen og kroppens ernærings- og udrensningsfunktioner får bedre vilkår. Regelmæssige behandlinger kan nedsætte blodets indhold af stresshormon, hvilket modvirker forhøjet blodtryk, fordøjelses- og søvnproblemer samt andre stressrelaterede gener.

Det er dog væsentligt at massage også kan modtages for generelt velvære og omsorg for sig selv. Klinikken kan bruges som et refugium, hvor man kan slappe af fra hverdagen.

Forløbet

Klienten udfører nogle enkle funktionstest. Klienten ligger på en briks iført trusser/underbukser og der af-dækkes kun den del af kroppen der masseres. Efter behandlingen tilbydes vand, da kroppens affaldsstoffer skal skyldes ud. Hvis det er nødvendigt kommer jeg med forslag til videre behandling. Jeg foreslår som regel cirka 3 behandlinger, hvorefter jeg laver en evaluering. Der kan vælges mellem behandlinger a cirka 55 min. og cirka 80 min.

til toppen

Sportsskader

Sportsskader behandles ud fra samme principper i både KST og massage, men der arbejdes meget specifikt med det skadede område.

til toppen